Architectenselectie gestart voor nieuw onderkomen Speciaal Basis Onderwijs

De schoolbesturen van Kentalis, Stichting Renn4, Stichting Adenium en Stichting Speciaal Onderwijs Fryslân zijn gestart met de architectenselectie voor het nieuwe onderkomen Speciaal (Basis) Onderwijs in Drachten. De selectieprocedure loopt tot begin mei 2021, waarna later in deze maand het besluit wordt genomen voor één architect.

Een eerste ontwerp van het nieuwe onderkomen wordt uiterlijk november 2021 verwacht. De nieuwbouw staat gepland voor 2023. De nieuwbouw krijgt onder meer een sporthal en een therapiebad.

Het is heel bijzonder dat schoolbesturen de handen inéén slaan om tot een nieuw inhoudelijk concept, inclusief huisvesting, te komen voor het onderwijs aan kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. Eind december werd de samenwerking definitief bevestigd door alle partijen- door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Wij beantwoorden graag al uw vragen

Heeft u een vraag over het project Samen Kansrijk? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten. Vul hier uw contactgegevens en uw vraag in. Wij nemen dan snel contact met u op.