Ontwikkelen in een stimulerende omgeving

Nieuwbouw

Samen bouwen we een duurzaam schoolgebouw voor de toekomst. Hierin komen onze vier scholen met een sporthal samen onder één dak. Onze ambitie is dat we in 2025 hét kennis- en expertisecentrum voor Noord-Nederland zijn. Leerlingen met speciale onderwijs- en/of ondersteuningsbehoeften kunnen hier rekenen op passend onderwijs. Hoe de school er uiteindelijk uit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. De locatie is al wel bekend. 

De school biedt ruimte aan alle leerlingen van de vier scholen en krijgt een eigen therapiebad en een eigen sporthal. Met ongeveer 750 leerlingen en 180 medewerkers zijn we een middelgrote school. We hebben oog voor een slim bouwkundig ontwerp en aandacht voor het kleinschalig organiseren van onderwijs, waardoor het een overzichtelijke school wordt voor onze leerlingen. Ook in de nieuwe school staat de leerling centraal en hechten we veel waarde aan het persoonlijke contact met ouders/verzorgers.

De locatie
De nieuwe school wordt gebouwd op de Leisurestrook. Een groene strook langs de Noorderhogeweg in Drachten (vlakbij de oprit naar de Wâldwei). Op onderstaande foto is de nieuwbouwlocatie met een rood kader aangegeven. Een mooie locatie in een natuurlijke omgeving en toch dicht tegen de bebouwde kom. Vanuit de wijk Vrijburgh komt er een goede fietsverbinding naar de nieuwe school. 

Vanaf de carpoolplaats wordt een groot parkeerterrein aangelegd. De scheiding tussen de parkeerplaats en het schoolplein vormt een veilige en duidelijke overgang. Hieronder is een foto te zien met de beoogde parkeerplaats. Het schuin gearceerde gedeelte is bedoeld als locatie voor de school en sporthal.

Het ontwerp van het schoolgebouw

Op de achtergrond wordt er gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe gebouw. Middels een aanbesteding wordt de architect gekozen die het definitieve ontwerp voor de nieuwe school mag maken. In totaal zijn vijf architecten gevraagd hun bureaucompetenties en hun visie op het project te presenteren. Uit deze vijf architecten worden er twee gekozen die een schetsontwerp maken voor het Op basis van een aantal criteria selecteren we de uiteindelijke architect. Deze architect krijgt de opdracht om het gehele gebouw, de school en sporthal te ontwerpen.

Het nieuwe gebouw moet dus nog ontworpen worden. Maar we hebben al wel een plan van eisen. Dit plan is met medewerkers van de verschillende scholen opgesteld en vormt de leidraad voor de architect bij het maken van het ontwerp. We hebben gekozen voor een ruimtelijke indeling. Want dan is er genoeg plaats om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Tegelijk behouden we zo ook de rust en is er mogelijkheid talenten te ontwikkelen. 

Wij beantwoorden graag al uw vragen

Heeft u een vraag over het project Samen Kansrijk? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten. Vul hier uw contactgegevens en uw vraag in. Wij nemen dan snel contact met u op.